ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

—–

ΕΠΑ.Λ  Αιγινίου

Πλ. Αγίου Ανδρέα 01

Υπεύθυνος έργου: Λαζόπουλος Ζήσης

Τηλέφωνο: 2353022641

Email: 1epal-aigin@sch.gr

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑ1, ΤΟΜΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ERASMUS+ 2018, ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Αρτοσκευάσματα νέας γενιάς: Αρχές επεξεργασίας, Βιομηχανικές τάσεις, Προώθηση»

 

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στη  Σύμβαση  Επιχορήγησης με το ΙΚΥ αρ. 2018-1-EL01-KA102-047324,  το ΕΠΑ.Λ Αιγινίου καλεί τους μαθητές του σχολείου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ERASMUS+, το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2018-2019, υπό τις προϋποθέσεις  που αναφέρονται παρακάτω. 

  1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: To παρόν σχέδιο κινητικότητας στοχεύει στην υιοθέτηση καινοτομιών και καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στην Ισπανία σε θέματα οργάνωσης-λειτουργίας βιομηχανίας αρτοσκευασμάτων, σε εξειδικευμένα προϊόντα που προορίζονται για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, καθώς και θέματα προώθησης, logistics, marketing και  ηλεκτρονικού εμπορίου εξειδικευμένων προϊόντων.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί μεικτή ροή κινητικότητας 16 εκπαιδευομένων με 2 συνοδούς καθηγητές,  που θα μεταβούν για 16 ημέρες συνολικά στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, τον Μάρτιο του 2019.  Η μεικτή ροή κινητικότητας θα αποτελείται από 8 μαθητές του  τομέα  Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και 8 μαθητές του τομέα  Διοίκησης και Οικονομίας, με  έμφαση στη συνέργεια των τομέων και ειδικοτήτων  για τη δημιουργία  καινοτόμων βιομηχανικών μοντέλων.

  1. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Οι στόχοι του παρόντος σχεδίου αναφορικά με τον κάθε τομέα είναι:

ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:

  • Την παραγωγή υψηλής ποιότητας πρώτης ύλης δημητριακών, ανάλογα με το είδος αρτοσκευάσματος που θα παραχθεί.
  • Την παραγωγή διαφοροποιημένων προϊόντων αρτοσκευασμάτων που ικανοποιούν συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες ομάδων καταναλωτών.
  • Την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του ατόμου.
  • Την κατανόηση των αρχών της επεξεργασίας των αρτοσκευασμάτων.
  • Την εξειδικευμένη γνώση για παραγωγή αρτοσκευασμάτων χωρίς γλουτένη, ολικής αλέσεως και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

  • Καινοτόμες μεθόδους οργάνωσης καθετοποιημένων βιομηχανικών μονάδων.
  • Καινοτόμες μεθόδους marketing, διαφήμισης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού.
  • Καινοτόμες μεθόδους διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics).
  • Τον τρόπο διοίκησης μιας σύγχρονης βιομηχανικής μονάδας.
  • Τις δυνατότητες και τις προοπτικές της εξαγωγικής δραστηριότητας

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

 

  • Νέους τρόπους συσκευασίας και τυποποίησης αρτοσκευασμάτων (ασφάλεια συσκευασίας-ελκυστική συσκευασία-συσκευασία που καταναλώνεται).
  • Ειδικά θέματα διασφάλισης ποιότητας και υγιεινής τροφίμων, που υπόκεινται στις νέες ευρωπαϊκές οδηγίες.
  • Κατανόηση των παρωχημένων αντιλήψεων για τα διαφοροποιημένα αρτοσκευάσματα και τρόποι αναπροσαρμογής αυτών.
  • Αρχές λειτουργίας μιας σύγχρονης βιομηχανικής μονάδας που τηρεί τις αρχές της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Κατανόηση των ισχυρών και ασθενών σημείων του βιομηχανικού και αγροτικού τομέα της χώρας μας.
  • Απαραίτητη σύνδεση και συνέργεια των ανωτέρω δύο ειδικοτήτων, που μπορούν να παράγουν διαφοροποιημένα και ποιοτικά προϊόντα με εμφανή πρωταγωνιστικό και αταγωνιστικό ρόλο στην εσωτερική και διεθνή αγορά.
  • Βελτίωση γλωσσικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.
  • Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των συμμετεχόντων.
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.        

 

 

  1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στον Διευθυντή του σχολείου κ. Λαζόπουλο Ζήση.   

Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων είναι η  Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και  ώρα 08:00 π.μ.  και καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων είναι η Πέμπτη  18 Οκτωβρίου  2018 και ώρα 13:30 μ.μ.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μαθητές  μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Διεύθυνσης του σχολείου.

Author