Ευχαριστούμε θερμά την κα Ευτυχία Χρυσικού και ιδιαίτερα τον κο Ηλία Χρυσικό, που με μεγάλη χαρά μας υποδέχτηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Ενημέρωση 92,2 FM» στην Κατερίνη και μας έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας το σχολικό έτος 2018-2019.

Πιο συγκεκριμένα η εκπαιδευτικός και υπεύθυνη Τομέων του σχολείου Καραγεωργίου Ζωή και η απόφοιτη-επιτυχούσα του Τομεά Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος Μπακαλίδου Ελένη φιλοξενήθηκαν στην πρωινή εκπομπή του κου Χρυσικού και μίλησαν για:

  1. το Πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Αρτοσκευάσματα Νέας Γενιάς: Αρχές επεξεργασίας, Βιομηχανικές τάσεις, Προώθηση». Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης παρουσίασης, ο  Διευθυντής του οργανισμού MOVEU κος Αθανάσιος Γιαμάς μίλησε για την αξία των προγραμμάτων Erasmus+ και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη σε ζωντανή τηλεφωνική σύνδεση.
  2. το Escape Room που δημιουργήθηκε σε αίθουσα του σχολείου από τους μαθητές μας ως Σχέδιο Δράσης του Έργου «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ». Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε η καινοτομία του Δωματίου Διαφυγής, το οποίο βασίζεται στην διαδικτυακή σειρά «La casa de Papel» και για να υλοποιηθεί αξιοποιήθηκαν εργαλεία Τεχνολογίας, Δημιουργικής Γραφής και Θεάτρου, κάτι που το κάνει μοναδικό στα εκπαιδευτικά δεδομένα της Ελλάδας.
  3. το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Σχολική σύγκριση», κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε αδελφοποίηση με το Ιταλικό Επαγγελματικό Σχολείο «Enrico Tossi» και έγινε ανταλλαγή μαθητών. Παράλληλα δημιουργήθηκε έντυπο παραμύθι από τους μαθητές της Ειδικότητα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, το οποίο παρουσιάστηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου.

Ευχαριστούμε τέλος τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού που πάντα μας υποστηρίζουν και μας δίνουν το κίνητρο να είμαστε δημιουργικοί.

 

 

Author